exemple de menu
Els  menus ha estat revisat i signat per dues nutricionistes especialitzades en Dietètica i Nutrició Humana, llicenciades en Ciència i Tecnologia dels Aliments i col·legiades al CODINUCAT (Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya).

Aquí l'escola,  la Magda, elabora els menus seguin les directrius que ens donen des de "Entrecuines".


A continuació, els detallem en què es basa l’estratègia NAOS utilitzada a moltes escoles i llars d’infants de Catalunya i, a partir d’aquest curs també la nostra.
Segons la Organització Mundial de la Salud (OMS) els centres educatius són espais significatius per a l’adquisició de coneixements teòrics i pràctics sobre salut i nutrició pel temps que els nens estan a l’escola diàriament i pot convertir-se en un dels pilars bàsics per evitar i/o disminuir la obesitat infantil, incidint en la modificació d’hàbits alimentaris inadequats que existeixen a la societat actual. L’estratègia Naos s’ha creat a partir de la participació de l’Agencia Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD), entre d’altres.
Punts a tenir en compte a l’hora d’elaborar els menús a l’escola:
* Supervisió dels menús per part de professionals acreditats diplomats en Nutrició Humana i Dietètica.
* Contingut energètic, freqüència de consum dels diferents tipus d’aliments i les racions. Potenciar la varietat i la identitat gastronòmica de la zona.
* Proporcionar un menjar de qualitat tant des del punt de vista nutricional com des de criteris higiènics, sensorials i educatius.
* Intoleràncies o al·lèrgies alimentàries.
* Fomentar la identificació, la descoberta i l’acceptació progressiva dels diferents aliments i plats.
           

  Freqüència de consum per tipus d’aliments:

GRUPS D’ALIMENTS FREQÜÈNCIA SETMANAL RECOMANADA
 Arròs 1
 Pasta 1
 Llegum 1-2
 Hortalisses i verdures 1-2 
 Carn 1-3
 Peix 1-3 
Ous 1-2
Guarnició verdura crua3-4 
Guarnició: patata, llegum... 1-2
Fruita fresca de temporada 4-5 
Lactis 1

Altres consideracions importants:

* Màxim 3 cops al mes es cuinaran plats precuinats com croquetes, crestes de tonyina, pizzes...
* Màxim 2 cops per setmana es cuinaran fregits com a 2n plat: carn o peix arrebossats, croquetes...
* L’aigua serà la única beguda en els dinars.

D’ara endavant, també us facilitarem consells dietètic-nutricionals, receptes divertides i saludables i articles vigents relacionats amb l’alimentació infantil.
Esperem la vostra col·laboració per tal de fer una tasca conjunta i, entre tots, poder millorar els hàbits alimentaris que promouran una vida saludable en els vostres fills.
Moltes gràcies per la vostra atenció.

Aquí teniu els menus del mes d'octubre, com a referéncia. Recordeu que cada mes els podreu descarregar des de l'aplicació.